Çukurova ve İnsanlık Tarihinde İlk Hekimler ve İlk Eczacılar - Dr. S. Haluk UYGUR

Çukurova Üniversitesi (ÇÜ) Eczacılık Fakültesi Dekanlığı tarafından düzenlenen kültürel etkinlikler kapsamında 3 Mart 2017 tarihinde Öğretim Görevlisi ve Fotoğraf Sanatçısı Dr. Haluk Uygur, Eczacılık Fakültesi’ne konuk oldu. Dr. Uygur, Eczacılık Fakültesi Öğrencilerine “Çukurova ve İnsanlık Tarihinde İlk Hekimler ilk Eczacılar” isimli konferans verdi.

Lütfullah Aksungur Amfisi’nde gerçekleştirilen konferansa Eczacılık Fakültesi Dekan V. Prof. Dr. Nuran Öğülener, öğretim elemanları ve öğrenciler katıldı. Dr. Haluk Uygur, insanlık tarihinin ilk ilacı ve dünyanın bilinen en eski eczacılık ve tıp kitabı gibi bilgiler vermekle birlikte, tıp ve eczacılık tarihinde Çukurova bölgesinin önemini anlatarak, Eczacılık Fakültesi öğrencilerine ders niteliğinde oldukça etkili bir konferans verdi.