SOSYAL SORUMLULUK PROJELERİ ETKİNLİĞİMİZ BAŞARI İLE GERÇEKLEŞTİ

Fakültemiz 2. Sınıf Öğrencileri ve Danışman Öğretim Üyeleri, 2018-2019 eğitim yılı Sosyal Sorumluluk Proje Dersi kapsamında 9 ayrı Sosyal Sorumluluk projesini gerçekleştirmiştir. Öğrencilerimiz, projelerini Ç.Ü. Eczacılık Fakültesi Sosyal Sorumluluk Dersi Proje Etkinliklerinde poster ve sözlü sunum olarak katılımcılarla paylaşmışlardır.
Ç.Ü. Tıp Fakültesi Dekanlık fuaye alanında sergilenen posterler Ç.Ü. Eczacılık Fakültesi Öğretim Üyeleri, Adana Eczacı Odası Genel Sekreteri, Adana Eczacı Odası Yönetim Kurulu Üyeleri ve Serbest Eczacılar tarafından değerlendirildi. Poster sunumların ardından gerçekleşen 9 ayrı proje sözlü olarak da sunuldu. Lütfullah Aksungur Konferans salonunda 3 ayrı oturumda gerçekleşen sözlü sunumların oturum başkanlıkları Ç.Ü. Eczacılık Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Nuran ÖĞÜLENER, Adana Eczacı Odası Genel Sekreteri Ecz. Ö. Mürsel YALBUZDAĞ, Serbest Eczacı Fatih TAMBAY tarafından gerçekleştirildi.

9 Ayrı Proje Sunuldu
1. “Bir Kereden Çok Şey Olur. Hayata Evet!”
2. “Aşı İle Tanış Sağlığınla Barış”
3. “İlaç Kullanımı Hakkında Doğru Bilinen Yanlışlar”
4. “Eğlenerek İyileşiyorum”
5. “Kozmetiğe Sağlık”
6. “Akıllı Çocuk Akılcı İlaç Kullanır!”
7. “Bitki İlaç Değildir”
8. “Yeni Bir Dozaj Şekli: Sevgi”
9. “Dünden Bugüne Eczacı”

Üniversitenin Toplumla Etkileşimi
Eczacılık Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Nuran ÖĞÜLENER, açılış konuşmasında projelerin “Eczacılık Fakültesi 2. Sınıf eğitim-öğretim programında bulunan Sosyal Sorumluluk Projesi dersi kapsamında öğrenciler ve Danışman Öğretim Üyeleri tarafından gerçekleştirildiğini belirtti. Ayrıca, bu dersin çıktılarının mezun olduklarında toplum sağılığına ait döngüde Sağlık Danışmanı olarak yer alacak öğrencilerin sosyal sorumluluk bilinci kazanmaları ve öğrencilerin topluma katkı sağlayacak projeler gerçekleştirmiş olduğuklarına da değindi. Prof. Dr. ÖĞÜLENER, öğrenci ve Danışman Öğretim Üyelerine göstermiş oldukları özveri ve çabalardan dolayı da teşekkür etti.