ÇUPSA TWİNNET Projesi Başladı

Çukurova Üniversitesi Eczacılık Öğrencileri Birliği ÇUPSA 2019 Bahar Yarıyılında farklı ülkelerden öğrencilerin birbirlerinin fakültelerini ziyaret etmelerini, Avrupa’nın diğer ülkelerindeki eczacılık eğitimini tanımalarını ve yeni kültürleri öğrenmelerini amaçlayan uluslararası bir öğrenci değişimi programı olan TWİNNET projesine aktif olarak katılım sağladı. Projede hedeflerinin öğrencilerimizin farklı kültürlerde benzer eğitim süreçlerine tabi olan eczacı adaylarının kültürlerarası etkileşimini eczacılık mesleğini ortak payda belirleyerek geliştirmek, fakültemizin ve topluluğumuzun Avrupa çapında tanınırlığını artırmak olduğunu ifade eden ÇUPSA birliği öğrencileri  TWINNET etkinliğinin ilk ayağında 19-23 Aralık 2019 tarihleri arasında Zagreb Eczacılık ve Medikal Biyokimya Fakültesini ziyaret ettiler. CPSA (Hırvat Eczacılık ve Medikal Biyokimya Öğrencileri Topluluğu) ile Zagreb, Hırvatistan’da biraraya gelen ÇUPSA ekibi ziyaretleri süresince  Probiyotikler Sempozyumu, Besin Takviyeleri Workshopu, Farmakognozi Bölümü Drog Koleksiyonu Tanıtımı, Hırvatistan’ın En Eski Eczanesi Gezisi ve Zagreb’in tarihi ve kültürel merkezlerini  ziyaret ederek hem mesleki, hem de kültürel anlamda mesleki altyapılarını geliştirme fırsatı yakaladılar.